Sunday, August 25, 2013

Krmenadle u sosu

Krmenadle u sosu



Sastojci:
600 g krmendale bez kostiju,
300 g mlevenog mesa,
100 g crnog luka,
100 ml belog vina ili piva,
so, biber,
 peršun, ulje, tucana paprika

PRIPREMA
Pomešajte mleveno meso, so, biber, papriku, peršun i iseckani crni luk. Sve dobro sjedinite, pa od te mase napravite šest pljeskavica. Krmenadlu zasecite na šest mesta ukoso, tako da napravite džepove u koje ćete ubaciti pljeskavice. Pripremljen kare stavite u pleh, nalijte uljem i vinom ili pivom, pokrijte folijom i pecite 45 minuta na 190 stepeni. Pred kraj pečenja skinite foliju da meso porumeni. Kada se pečeno meso ohladi, secite ga u suprotnom smeru o odnosu na zasecanje. Krmenadle služite uz grilovano povrće.

0 comments:

Post a Comment