Tuesday, August 27, 2013

Svinjetina sa maslinama

Svinjetina sa maslinama



Sastojci:

-700 g na kockice isečenog svinjskog
laks-karea ili plećke
-80 g slanine
-1 vezica majčine dušice (ili 2 ravne
kašičice suve)
-100 g crnih maslina
-1 čen belog luka
-300 g seckanog paradajz-pelata
-maslinovo ulje, so, biber

Sitno iseckajte oljušteni beli luk sa slaninom i nekoliko listova majčine dušice. Propržite ovaj miks u tiganju na mlazu ulja (ako koristite suvu majčinu dušici dodajte je svu odjednom). Potom dodajte kockice svinjetine i pržite na srednje jakoj vatri desetak minuta, često mešajući. Zatim dodajte masline, pržite kratko, pa umešajte pelat. Smanjite temperaturu, pa krčkajte na tišoj vatri poklopljeno oko pola sata; povremeno promešajte. Posolite, pobiberite, pa začinite preostalim listovima sveže majčine dušice.

0 comments:

Post a Comment