Zlatiborske krmenadle
astojci:
* 4 svinjske krmenadle
* 2 glavice crnog luka
* 2-3 sočne crvene paprike
* so
* biber
* 150-200g pečuraka (šampinjoni, bukovače, itd. Šta volite, ili šta možete da nađete)
* list peršuna
* nekoliko kašika kajmaka,
* 3 krompira
ZA PRELIV:
* 3 jaja
* so
* oko 200ml neutralne pavlake
PRIPREMA:
Izabrati 4 lepe, velike svinjske krmenadle - posoliti ih, uvaljati u brašno i propržiti na ulju da lepo porumene sa obe strane. Kada je meso prženo, izvaditi ga iz posude i odložiti u tanjir ili drugu posudu.
U sokovima od prženja mesa propržiti dve glavice crnog luka isečenog na rebarca, 2-3 paprike sečene na kolutove. Prženo povrće na kraju posoliti, pobiberiti, dodati grubo isečene pečurke, list peršuna i kajmak. Fil od povrća promešati.
Nekoliko krompira srednje veličine oljuštiti, iseći na kolutove, probariti desetak minuta - da bude mekan, ali da se ne raspada.
Vatrostalnu činiju podmazati uljem i ređati ovim redom: kolutove probarenog krompira, propržene krmenadle, fil od povrća. Preko povrća može da se stavi još malo kajmaka. Sve ovo zaliti prelivom. Zapeći u rerni na 180°C da odozgo lepo porumeni, oko 20min.
Za preliv je žicom potrebno umutiti 3 jaja, kašičicu soli, oko 200ml neutralne pavlake.
astojci:
* 4 svinjske krmenadle
* 2 glavice crnog luka
* 2-3 sočne crvene paprike
* so
* biber
* 150-200g pečuraka (šampinjoni, bukovače, itd. Šta volite, ili šta možete da nađete)
* list peršuna
* nekoliko kašika kajmaka,
* 3 krompira
ZA PRELIV:
* 3 jaja
* so
* oko 200ml neutralne pavlake
PRIPREMA:
Izabrati 4 lepe, velike svinjske krmenadle - posoliti ih, uvaljati u brašno i propržiti na ulju da lepo porumene sa obe strane. Kada je meso prženo, izvaditi ga iz posude i odložiti u tanjir ili drugu posudu.
U sokovima od prženja mesa propržiti dve glavice crnog luka isečenog na rebarca, 2-3 paprike sečene na kolutove. Prženo povrće na kraju posoliti, pobiberiti, dodati grubo isečene pečurke, list peršuna i kajmak. Fil od povrća promešati.
Nekoliko krompira srednje veličine oljuštiti, iseći na kolutove, probariti desetak minuta - da bude mekan, ali da se ne raspada.
Vatrostalnu činiju podmazati uljem i ređati ovim redom: kolutove probarenog krompira, propržene krmenadle, fil od povrća. Preko povrća može da se stavi još malo kajmaka. Sve ovo zaliti prelivom. Zapeći u rerni na 180°C da odozgo lepo porumeni, oko 20min.
Za preliv je žicom potrebno umutiti 3 jaja, kašičicu soli, oko 200ml neutralne pavlake.
0 comments:
Post a Comment