Friday, June 28, 2013

Krmenadle sa prelivom

Krmenadle sa prelivom




4 svinjske krmenadle
2 jaja
2 supene kašike + 0,5 dl mleka
2 dl kisele pavlake
3 češnja belog luka
100 g brašna
100 g prezle
1,5 kašika mešavine začina
pola kašičice majorana
so
biber
ulje
Krmenadle posoliti, povegetiti, dodati i majoran i istanjiti kuvarskim čekićem. Jaja i 2 kašike mleka izmutiti žicom za mućenje. Svaku krmenadlu uvaljati prvo u brašno, zatim u izmućena jaja i na kraju u prezlu i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. U sud sa preostalim izmućenim jajima dodati izgnječene češnjeve belog luka, pavlaku, 0,5 dl mleka i izmutiti žicom za mućenje. Krmenadle poređati u vatrostalnu posudu i preliti mešavinom jaja, pavlake i mleka. Peći 30 minuta na 200C. Na činiju za servirnje staviti prethodnu obarenu mešavinu povrća, a na povrće stepenasto poređati krmenadle sa prelivom.

0 comments:

Post a Comment