Friday, June 28, 2013

Krmenadle u umaku od sampinjona i paprike

Krmenadle u umaku od sampinjona i paprike



Sastav
5 krmenadli
1 dcl. ulja
1 kasika margarina
so

za umak od sampinjona
300 gr. svezih, manjih sampinjona
1 crvena paprika
1 zuta paprika
1 glavica luka
1 kasika senfa
2,5 dcl. tecne pavlake
1 maggi kocka od povrca
1 kasikica gustina
so, biber

Priprema

Krmenadle posoliti i dinstati na srednjoj temperaturi na ulju i margarinu. Tiganj poklopiti i tako nece biti suve kada se ispeku, a nece ni zbog margarina koji je dodat u ulje. Povremeno ih okrenuti i kada porumene sa obe strane skinuti ih sa vatre.

U medjuvremenu napraviti umak
Dinstati na 3 kasike ulja luk, kada dobro omeksa dodati papriku seckanu na kockice, izmesati, posle dva, tri minuta dodati i sampinjone isecene na listice. Dodati jednu soljicu vode, maggi kocku i dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Zatim dodati kasiku senfa, malo bibera, soli, izmesati, dodati tecnu pavlaku i gustin koji je razmucen u malo vode. Kuvati jos minut, dva i umak je gotov. Servirati topao sa tek ispecenim krmenadlama.

0 comments:

Post a Comment