Krmenadle iz pećnice
Potrebno: 8 krmenadli, so, mleveni crni biber, 2 čena belog luka, 1 vezica vlašca, 4 kašike maslinovog ulja, 2 dl belog vina, 2 veća paradajza.
Priprema:
Krmenadle oprati obrisati ih kuhinjskim papirom, tučkom ih malo istanjiti, a zatim posoliti i pobiberiti. U ulje dodati isitnjen vlašac i izgnječeni beli luk, pa time premazati meso i uviti ga u alufoliju, ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan komade mesa poredjati u vatrostalnu činiju, pa ili preliti vinom. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti, odstraniti im semenke, pa ih iseći na tanje trake. Poredjati paradajz po mesu, pa peći u zagrejanoj pećnici, na 175 C stepeni, oko 25 minuta. Servirati sa krompir pireom, salatom od krompira ili barenim povrćem.
Friday, June 28, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment