Friday, June 28, 2013

Krmenadle iz pećnice

Krmenadle iz pećnice



Potrebno: 8 krmenadli, so, mleveni crni biber, 2 čena belog luka, 1 vezica vlašca, 4 kašike maslinovog ulja, 2 dl belog vina, 2 veća paradajza.

Priprema:
Krmenadle oprati obrisati ih kuhinjskim papirom, tučkom ih malo istanjiti, a zatim posoliti i pobiberiti. U ulje dodati isitnjen vlašac i izgnječeni beli luk, pa time premazati meso i uviti ga u alufoliju, ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan komade mesa poredjati u vatrostalnu činiju, pa ili preliti vinom. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti, odstraniti im semenke, pa ih iseći na tanje trake. Poredjati paradajz po mesu, pa peći u zagrejanoj pećnici, na 175 C stepeni, oko 25 minuta. Servirati sa krompir pireom, salatom od krompira ili barenim povrćem.

0 comments:

Post a Comment