Krmenadle sa anisom
Potrebno je:
oko 1.25 kgr krmenadle, bez kostiju (uzeti nesečenu krmenadlu);
3 čena belog luka, isečenog na deblje listiće;
2 kašičice grubo mlevenog bibera;
2 kašike semenki anisa, grubo izgnječenih;
1 glavica anisa;
4 manja crna luka;
2 velike portobelo pečurke (ili oko 250 gr šampinjona);
2 tvrdje kruške;
2 - 3 kašike maslinovog ulja;
1 šolja crnog vina;
1 šolja govedje supe;
2 kašičice listića svežeg ruzmarina ili oko 1 kašičica sušenog;
1 kašika hladnog butera, isečenog na manje kockice;
so i biber po ukusu.
Priprema:
Tankim nožem zaseći meso i u te zaseke ubaciti beli luk (špikovati). Meso uvaljati u mešavinu grubo mlevenog bibera, soli i semenki anisa. Meso staviti u sredinu podmazane posude u kojoj ce se peći (djuveča).
Iseći glavicu anisa na šire pločice (debljine oko 1 cm), ali kroz koren, tako da mu se listovi drže zajedno. Blanširati ga u ključaloj vodi oko 5 minuta, izvaditi iz vode i dobro ocediti. Luk iseći na četvrtine, kroz koren (da ostanu listovi u celini). Svaku portobelo pečurku iseći na 8 delova (ili šampinjone na 2 - 4 dela). Oljuštiti, osloboditi semenki i iseći svaku krušku na 8 kriški. Mešavinu anisa, luka, pečurki i krušaka preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti i rasporediti oko mesa.
Posudu sa mesom i povrćem pokriti alu - folijom i peći u rerni na 325 F (160 C) oko 1,5 do 2 sata. Posle 1 sata skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem. Kada se meso ispeče, izvaditi ga iz posude, a takodje i povrće, i drzati ga na toplom mestu.
Sos:
sok od pečenja naliti vinom, supom, dodati ruzmarin i dovesti do ključanja. Smanjiti vatru i polako krčkati dok se zapremina ne smanji na 1 šolju (250 ml). Polako umešati buter i nekoliko listića majčine dušice - timijana.
Servirati isečeno meso, okolo rasporediti povrće, i meso preliti sosom. (Recept je za 6 porcija).
Kao prilog, servirati gratinirani krompir.
Friday, June 28, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment