Svinjska rebra sa kimom
Potrebno:
1kg mesnatih svinjskih rebara,
1 kašičica soli,
1 kašičica mlevenog kima,
6 čena belog luka,
za sos:
4dl mleka,
6 čena belog luka,
40gr butera (ili margarina),
2 kašike brašna,
1 kašičica mlevenog belog bibera,
1 kašika vegete,
2 dl kisele pavlake.
Priprema:
Rebra oprati, obrisati kuhinjskim papirom i pored kostiju iseći na 4 komada, istrljati sa solju i položiti u pleh. Posuti mlevenim kimom, doliti oko 1 dl vode, čvrsto pokriti aiufolijom i peći u pećnici, prvo na 200C, a posle 40 minuta - na smanjenoj temperaturi - 160C stepeni, još oko 25 minuta.
U međuvremenu, zagrejati buter ili margarin u manjoj posudi, pa dodati brašno, kratko propržiti zajedno sa zgnječenim belim lukom i kimom, preliti vrelim mlekom i stalno mešajući kuvati na slaboj vatri - dok se ne zgusne. Dodali vegetu i mleveni biber, pa skinuti sa vatre i izmešati sa kiselom pavlakom. Skinuti alufoliju sa pleha, pa viljuškom probati da li je meso mekano. Ako je dobro, prelili sokom sa dna pleha, vratiti u pećnicu, na 220C stepeni i peći još malo - dok meso ne porumeni sa obe strane.
Meso servirati sa sosom i barenim povrćem po izboru (krompir, boranija, karfiol, praziluk, šargarepa itd.
Friday, June 28, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment