Sastojci:
- 1 veliki komad svinjskih rebara,
- 1 kašika suvog biljnog začina,
- 1 kašičica bibera,
- pola kašičice belog luka u prahu,
- trećina kašičice crvene začinske paprike,
- so,
- 2 kašike senfa,
- 1 kašičica vorčestera,
- 4 kašike kečapa,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica origana
Priprema:
Pomešajte suvi biljni začin, biber, so, crvenu začinsku papriku i beli luk, i time dobro natrljajte meso. Senf pomešajte s vorčesterom i premažite rebarca, pa ih uvijte u aluminijumsku foliju podmazanu uljem. Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa stavite s folijom u pleh i pecite dva i po sata u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Otvorite foliju i premažite rebarca mešavinom kečapa, maslinovog ulja i origana. Ako u rerni imate gril, premazano meso vratite i pecite nekoliko minuta dok se ne uhvati tanka korica.
0 comments:
Post a Comment