Tuesday, May 14, 2013

Sočna i mirišljava rebarca

Sočna i mirišljava rebarca



Sastojci:


  • 1 veliki komad svinjskih rebara, 
  • 1 kašika suvog biljnog začina, 
  • 1 kašičica bibera, 
  • pola kašičice belog luka u prahu,
  •  trećina kašičice crvene začinske paprike,
  •  so, 
  • 2 kašike senfa, 
  • 1 kašičica vorčestera, 
  • 4 kašike kečapa, 
  • 1 kašika maslinovog ulja, 
  • 1 kašičica origana



Priprema:

Pomešajte suvi biljni začin, biber, so, crvenu začinsku papriku i beli luk, i time dobro natrljajte meso. Senf pomešajte s vorčesterom i premažite rebarca, pa ih uvijte u aluminijumsku foliju podmazanu uljem. Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa stavite s folijom u pleh i pecite dva i po sata u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Otvorite foliju i premažite rebarca mešavinom kečapa, maslinovog ulja i origana. Ako u rerni imate gril, premazano meso vratite i pecite nekoliko minuta dok se ne uhvati tanka korica.

0 comments:

Post a Comment