Wednesday, May 15, 2013

Svinjska rebarca

Svinjska rebarca



Sastojci:


  • 1,5 kg rebara, 
  • 1 kg krompira, 
  • 2 glavice crnog luka, 
  • 8 čenova belog luka, 
  • 4 lista lovora, 
  • so, biber u zrnu, 
  • malo brašna, 
  • ulje, 
  • 300 ml bujona



Priprema:

Isecite rebra, pa svako parče posolite, malo istucite tučkom i uvaljajte u brašno. Propržite meso na ulju, pa izvadite i na istoj masnoći kratko propržite krupno isečeni crni luk i oljuštene, cele čenove belog luka. Vratite rebarca u šerpu, dodajte lovor i biber u zrnu, podlivajte bujonom i na tihoj vatri dinstajte poklopljeno, a povremeno protresite. Kad meso bude sasvim mekano, dodajte polutke prethodno skuvanog krompira. Posolite po ukusu i poslužite.

0 comments:

Post a Comment