Thursday, May 9, 2013

Svinjske krmenadle u umaku sa vinom

Svinjske krmenadle u umaku sa vinom

 Evo jednog jela jednostavnog za pripremu, relativno brzo se sprema i jako je ukusno. Na isti način se mogu pripremiti i šnicle.

Svinjske krmenadle

Sastojci za 4 porcije
  • 4 krmenadle 
  •  1 čaša kisele pavlake 
  •  1/2 čaše belog vina 
  •  3 glavice crnog luka 
  •  4 čena belog luka 
  •  so, biber, začin C ulje 
Priprema
Krmenadle očistiti od grubih kostiju, malo izlupati, protrljati začinom C i propržiti na ulju. Privremeno ih izvaditi, a na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli i crni luk, doliti malo vode i dinstati dok se luk sasvim ne isprži. Vratiti krmenadle, preliti ih vinom, dinstati, posoliti i pobiberiti. Umešati pavlaku i poslužiti.

0 comments:

Post a Comment