Saturday, May 11, 2013

Svinjska krmenadla dobra domacica

Svinjska krmenadla dobra domacica

Svinjska krmenadla dobra domacica
 Potrebno je: -
  • 5 komada krmenadli 
  • 20 gr brasna 
  • 1 dcl ulja 
  • so 
 Za prilog:
  • 100 gr crnog luka 
  • 100 gr slanine 
  • 500 gr krompira 
  • 100 gr pecuraka
  •  zacini po ukusu 
 Pet komada svinjskih krmenadli sa kostima istucati, posoliti, pobrasniti tucanu stranu i isprziti na plitkoj zagrejanoj masnoci, tako da sa obe strane dobiju lepu rumenu boju. Tada dodati malo vode i poklopiti da meso omeksa u pari i saftu. Prilog ili garnirung "Dobra Domacica" se priprema na sledeci nacin: crni luk iseci na krupnije kocke i proprziti. Suvu mesnatu slaninu iseci na kocke i dodati na luk. Krompir oljustiti i iseci na krupnije kocke pa ga proprziti na dubljoj masnoci i dodati luk i slaninu. Treba dodati i seckane pecurke, pa sve zajedno proprziti i zaciniti solju, biberom i seckanim persunovim liscem po ukusu, te na kraju dodati malo safta od krmenadle i izmesati. Prilikom serviranja prvo poloziti krmenadle, pa preko njih ili pored mesa dodati pripremljeni garnirung i preliti saftom od krmenadle. Uz krmenadlu "dobra domacica" moze se dodati salata od kiselih krastavaca.

0 comments:

Post a Comment