Svinjska krmenadla dobra domacica
Potrebno je:
-
- 5 komada krmenadli
- 20 gr brasna
- 1 dcl ulja
- so
Za prilog:
- 100 gr crnog luka
- 100 gr slanine
- 500 gr krompira
- 100 gr pecuraka
- zacini po ukusu
Pet komada svinjskih krmenadli sa kostima istucati, posoliti,
pobrasniti tucanu stranu i isprziti na plitkoj zagrejanoj masnoci,
tako da sa obe strane dobiju lepu rumenu boju.
Tada dodati malo vode i poklopiti da meso omeksa u pari i saftu.
Prilog ili garnirung "Dobra Domacica" se priprema na sledeci nacin:
crni luk iseci na krupnije kocke i proprziti.
Suvu mesnatu slaninu iseci na kocke i dodati na luk.
Krompir oljustiti i iseci na krupnije kocke pa ga proprziti
na dubljoj masnoci i dodati luk i slaninu.
Treba dodati i seckane pecurke, pa sve zajedno proprziti i zaciniti solju,
biberom i seckanim persunovim liscem po ukusu,
te na kraju dodati malo safta od krmenadle i izmesati.
Prilikom serviranja prvo poloziti krmenadle, pa preko njih
ili pored mesa dodati pripremljeni garnirung i preliti saftom od krmenadle.
Uz krmenadlu "dobra domacica" moze se dodati
salata od kiselih krastavaca.
0 comments:
Post a Comment